“Adviseurs van de Toekomst presenteren plannen voor ‘Schone Vecht'”

“Adviseurs van de Toekomst presenteren plannen voor ‘Schone Vecht'”
 

Aan de oevers en in het water van de Vecht wordt veel zwerfafval gevonden. Aan de leerlingen van VMBO 3 van het Carolus Clusius College (CCC) hebben we – in het kader van ‘Adviseurs van de Toekomst’ gevraagd wat de oorzaak is. En wat eraan gedaan kan worden. De leerlingen vormden voor deze opdracht verschillende teams. Zij pitchten eerder deze maand hun ideeën en adviezen aan een jury, in het provinciehuis in Zwolle.

Onder de indruk
De jury was onder de indruk van de betrokkenheid van de leerlingen bij het project. Twee groepen werden als beste beoordeeld met slechts 1 punt verschil (104 en 105 punten). Zij mochten vervolgens tegen elkaar battelen (onder toeziend oog van het publiek) in de Statenzaal van het Provinciehuis.

Met behulp van een applausmeter werd uiteindelijk de winnaar gekozen. De groep “TZA (Toekomst Zonder Afval)” eindigde hierbij op een mooie tweede plaats. De groep “Groen Vechtdal” won de eerste prijs: een mooie bokaal. Beide ontvingen uit handen van de voorzitter een heerlijke slagroomtaart.

Jury Adviseurs van de Toekomst
Het jurypanel bestond uit Alwin te Rietstap (gemeente Hardenberg), Bart Jaspers Faijer (gemeente Ommen), Jan Uitslag (gemeente Dalfsen), Wim Stegeman (Waterschap Vechtstromen), Gerrit Pieter Roetert Steenbruggen (Waterschap Drents Overijsselse Delta), Liesbeth Cremers (Landgoed Vilsteren / Soil4U), Rolf Halverhout (MarketingOost), Richard van Rijn (ROVA) en Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel).

Over Adviseurs van de Toekomst
Wie kan er nou beter adviseren over de toekomst dan de jeugd?! Jongeren zíjn de toekomst en hebben heel veel ideeën over hoe die er uit zou moeten zien. Natuur en Milieu Overijssel brengt vraag en aanbod bij elkaar met het project ‘Adviseurs van de Toekomst’. Dit was de 10e editie.

   

 

ä