Mooi Schoon acties

Je kunt op veel manieren bijdragen aan een schone buurt.

Oppakken

  • Pak af en toe gewoon wat zwerfvuil op in je straat en doe dit in je eigen afvalbak. Als jij dit doet, gaan anderen het ook doen. Zo blijft de straat schoner, met weinig moeite. En zo is ook de kans kleiner dat anderen iets op straat gooien. Schoon blijft schoner.
  • Wees alert op hoe je afval aan de weg zet of naar ondergrondse containers brengt. Zorg ervoor dat dit geen bron van zwerfvuil is.

 

Prikrondje
Steeds meer mensen lopen tegenwoordig hun prikrondje. Alleen, met een kennis of met een paar collega’s tijdens de lunchpauze. Met afvalzak, handschoenen en een knijper. Je kunt een schoonmaakset bestellen via dit formulier. Het verzamelde zwerfvuil doe je in de container voor restafval. Let ook op je eigen veiligheid. Ruim alleen op waar dat veilig kan.

 

Organiseer je je eerste opruimactie?
Wil je een opruimactie organiseren met bedrijf, buurt of vereniging? Als je dit voor de eerste keer doet, overleg dan even met het ons. Telefonisch (038) 427 37 77 of per mail info@mooi-schoon.nl

We kunnen je op verschillende manieren op gang helpen:

  • We regelen opruimsets voor je. Via de gemeentewerf of aan huis, dit is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Je kunt ook overleggen over het ophalen van opgeruimd zwerfvuil.
  • Als je met een grote groep gaat opruimen of als je je actie speciaal wilt maken, vraag dan of onze Mooi Schoon-begeleider met bus of aanhanger naar je toe komt. De bus heeft een flinke voorraad afvalgrijpers, veiligheidshesjes, handschoenen, vuilniszakken, etc. Alles wat nodig is om op een veilige manier de buurt weer op te ruimen. Na afloop nemen we het ingezamelde zwerfvuil gratis mee.
  • We kunnen je adviseren over je communicatie via Facebook, Instagram, posters en zo.

 

Organiseer je vaker opruimacties?
Dan weet je hoe het werkt. Maak dan direct je opruimactie aan en vul het formulier in. Hiermee zorg je ervoor dat we je ondersteunen met voldoende opruimsets.

Wil je er iets speciaals van maken? We kunnen je hierover adviseren. Telefonisch (038) 427 37 77 of per mail info@mooi-schoon.nl.

 

Bekijk hier alle acties

 

 

ä