Kom in actie

Zwerfvuil ligt bijna overal. Wanneer je gaat wandelen kom je altijd wel een stuk zwerfvuil tegen. Je kan verschillende dingen doen om in actie te komen tegen zwerfvuil.

  1. Vraag een opruimset aan en ga zelf zwerfvuil opruimen.
  2. Organiseer een opruimactie met jouw buurt, vereniging of school.
  3. Geef zelf het goede voorbeeld en gooi jouw afval in de afvalbak.

Ga je zwerfvuil opruimen? Lees dan eerst goed de richtlijnen door om veilig zwerfvuil op te ruimen. 

Opruimset aanvragen

Loop je regelmatig een rondje met de hond? Wandel je graag in de natuur? En heb jij een gruwelijke hekel aan al het zwerfvuil dat op de route ligt? Vraag dat je eigen opruimset aan bij. Hiermee kun jij zelf tijdens het wandelen zwerfvuil opruimen. Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw omgeving schoon is.

Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en een rol vuilniszakken. Alleen of samen met een ander kies je een route. Nadat je de route schoon hebt gemaakt kun je de afvalzak bij het restafval gooien. Let bij het opruimen ook op je eigen veiligheid. Je kan hier een opruimset aanvragen.

Organiseer een opruimactie

Wil je samen met collega’s, buren of vrienden een opruimactie organiseren? Goed om te zien. Wij helpen jou daar graag bij. Mooi Schoon ondersteunt elk jaar vele opschoonacties door het leveren van opschoonmaterialen en het afvoeren van het zwerfvuil. Wil jij ook een actie aanmaken? Meld hier jouw actie aan. Heb je nog vragen over het aanmaken van een opschoonactie of heb je een speciaal verzoek. Neem dan contact op via info@mooi-schoon.nl

Mooi Schoon levert de volgende materialen:

  • Afvalgrijpers
  • Veiligheidshesjes
  • Handschoenen
  • Vuilniszakken

Mooi Schoon is ook in het bezit van een Mooi Schoon Bus en aanhanger. De bus is van alle materialen voorzien. De bus wordt ingezet bij grote groepen. Klik hier als je meer wilt weten over de Mooi Schoon bus.

 

Bekijk hier alle acties

 

 

ä