Kom in actie

Zwerfafval ligt bijna overal. Wanneer je gaat wandelen kom je altijd wel een stuk zwerfafval tegen. Je kan verschillende dingen doen om in actie te komen tegen zwerfafval.

  1. Vraag een opruimset aan en ga zelf zwerfafval opruimen
  2. Organiseer een opruimactie met jouw buurt, vereniging of school
  3. Geef zelf het goede voorbeeld en gooi jouw afval in de afvalbak

Ga je zwerfafval opruimen? Lees dan eerst de richtlijnen om veilig zwerfafval op te ruimen. 

Opruimset aanvragen

Loop je regelmatig een rondje met de hond? Wandel je graag in de natuur? Heb jij een gruwelijke hekel aan al het zwerfafval dat op de route ligt? En woon jij in één van de gemeenten die is aangesloten bij Mooi Schoon? Vraag dan je eigen opruimset aan. Hiermee kun jij zelf tijdens het wandelen zwerfafval opruimen. Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw omgeving schoon is. 

Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en een rol vuilniszakken. Alleen of samen met een ander kies je een route. Nadat je de route schoon hebt gemaakt kun je de afvalzak bij het restafval gooien. Let bij het opruimen ook op je eigen veiligheid.

Opruimset aanvragen    *Zolang de voorraad strekt 

 

Organiseer een opschoonactie

Opschoonactie aanmaken

Wil je samen met collega’s, buren of vrienden een opschoonactie organiseren? Goed om te zien. Wij helpen jou daar graag bij. Mooi Schoon ondersteunt elk jaar vele opschoonacties door het uitlenen van opschoonmaterialen en het afvoeren van het zwerfafval. Heb je nog vragen over het aanmaken van een opschoonactie of heb je een speciaal verzoek? Neem dan contact op via info@mooi-schoon.nl

Mooi Schoon leent de volgende materialen uit:

  • Afvalgrijpers
  • Veiligheidshesjes
  • Handschoenen
  • Vuilniszakken

Mooi Schoon is ook in het bezit van een Mooi Schoon bus en aanhanger. De bus is van alle materialen voorzien. De bus wordt ingezet bij grote groepen. Klik hier als je meer wilt weten over de Mooi Schoon bus.

 

Bekijk hier alle acties

 

 

ä