Landelijke opschoondag

Op 21 maart 2020 is de Landelijke Opschoondag. Op deze dag is de voorjaarsschoonmaak van de buurt aan de beurt. Ruim gezellig met de buren, vrienden en familie je straat op, prik het vuil weg en veeg alles netjes aan. Zo gaan de straten weer schoon en fris de lente in. Een schone straat is mooi, dus doe mee en maak jouw straat schoon op de Landelijke Opschoondag.

Hoe doe je mee?

  1. Trommel buren, familie en vrienden op voor de voorjaarsschoonmaak van jouw buurt
  2. Meld jouw actie aan via het aanmeldformulier
  3. Wij nemen eventueel contact op en kijken of we je kunnen helpen bij de actie.
  4. Op 21 maart samen aan de slag!

Gemeente Tubbergen / Dinkelland
De inwoners van de gemeente Tubbergen en Dinkelland kunnen zich ook individueel aanmelden om mee te doen aan de Landelijk Opschoondag in hun gemeente. De deelnemers verzamelen om 09:30 bij Café de Molenberg in Reutum. Hier zal onder leiding van ‘Trashpacker’ Tijmen Sissing het zwerfvuil opgeruimd worden. Mooi Schoon regelt de materialen om het zwerfvuil op te ruimen.

Aanmelden voor deze actie kan hier

Gemeente Bunschoten
De inwoners van Gemeente Bunschoten kunnen zich voor de Landelijke Opschoondag ook individueel aanmelden. Zij ontvangen hiervoor van Mooi Schoon de benodigde materialen om het zwerfvuil op te ruimen. Het aanmelden voor de Landelijke Opschoondag van de Gemeente Bunschoten kan hier.

Tips om mee te doen

  • Gebruik de veiligheidshesjes.
  • Let op dat kinderen geen gevaarlijk zwerfafval als glas oprapen. Stel begeleiders aan.
  • Maak er een gezellige dag van en deel je schoonmaakactie op sociale media met #LOD2020 en #SamenMooiSchoon. Want hoe meer aandacht, hoe groter de impact!

Heb je nog vragen over Landelijke Opschoondag en/of het aanmaken van een actie? Neem dan contact op via info@mooi-schoon.nl. Wij helpen je graag!

ä