Zwerfafval voorkomen

Zwerfafval komt voor in verschillende grootte en materialen. Hoe kun je voorkomen dat er zwerfafval in de natuur terecht komt?

  1. De meest simpele tip: gooi je afval in de afvalbak! Voorkomen is beter dan genezen dus gooi geen afval in de natuur. Is er geen afvalbak in de buurt? Bewaar het tot je een afvalbak tegenkomt en gooi het dan weg of neem het mee naar huis.

 

  1. Gebruik een hervulbare drinkfles. Als je gebruikt maakt van een hervulbare drinkfles is het niet nodig om kleine flesjes drinken te kopen. De kleine flesjes worden helaas regelmatig weggegooid in de natuur. Dit is niet alleen slechter voor de natuur, maar ook voor je portemonnee. Immers, hervulbare drinkflessen vul je thuis gewoon bij.

 

  1. Doe je boterhammen niet in boterhamzakjes. Deze boterhamzakjes zwerven regelmatig in de natuur. Gebruik liever speciaal afwasbare (herbruikbare) boterhamzakjes of een broodtrommel. Broodtrommels zijn er in verschillende kleuren en maten. Er is ongetwijfeld een broodtrommel die bij jou past.

 

Mocht je meer tips hebben om zwerfafval te voorkomen dan kun je deze insturen via het contactformulier.

ä