Handige opschoontips

Om jullie vast op weg te helpen tijdens de Landelijk Opschoondag hebben we voor jou een aantal tips.

  • Bepaal van tevoren de route. Zo weet je precies welk stuk nu is schoongemaakt. De volgende keer kan je dan een andere route lopen. Zo wordt jouw omgeving beetje bij beetje weer een stukje schoner. 
  • Ruim het zwerfvuil op met een afvalgrijper. Zo voorkom je wondjes aan je handen. Zwerfvuil kan namelijk scherp zijn (denk aan glas of gescheurde blikjes), maar er kunnen ook ziektes op zitten, zoals het coronavirus. Daarnaast is het belangrijk om na het schoonmaken direct je handen te wassen. 
  • Heb je een hond? Neem dan tijdens het uitlaten een afvalgrijper mee. Zo pak je twee vliegen in één klap.  
  • Ga met je gezin zwerfvuil opruimen. Niet alleen is dat veel gezelliger dan alleen, maar ze worden zich tegelijk ook bewust van het zwerfvuil probleem. Op deze manier heb je een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin. 

Tot slot is het belangrijk om je aan de coronamaatregelen te houden van het kabinet zoals de 1,5 meter afstand en thuisblijven als je ziek bent. Daarnaast hebben we nog een paar aantal extra maatregelen voor jou op een rij gezet om veilig zwerfvuil op te ruimen. Deze zijn hier te lezen.

Vorige pagina
ä