Spelregels Mooi Schoon 

Wat goed dat je met je buurt, (sport)vereniging of organisatie een actie organiseert om zwerfafval op te ruimen. Mooi Schoon ondersteunt je met tips en stelt opruimmaterialen beschikbaar. We hebben hiervoor een aantal spelregels. Zo wordt het een mooie en veilige actie. We wensen je veel succes en plezier.

Extra maatregelen i.v.m. coronavirus

Wij geven je graag een aantal tips om veilig zwerfvuil op te ruimen:

  1. Draag altijd handschoenen en ruim alleen zwerfvuil op met de afvalgrijper.
  2. Gooi het afval direct in de vuilniszak of vuilnisbak.
  3. Draag een veiligheidshesje zodat je duidelijk zichtbaar bent.
  4. Was voor en na het opruimen je handen goed.
  5. Zet na gebruik de afvalgrijper veilig weg en zit hier niet aan met blote handen.

Hanteer altijd de algemene regels van het RIVM zoals de 1,5 meter afstand houden en thuisblijven als je ziek bent.

 

Opruimmaterialen aanvragen

Aanvragen van opruimmaterialen doe je via het inschrijfformulier op Mooi-Schoon.nl. Dit kan in alle deelnemende gemeenten van Mooi Schoon. Zo heb je een actie aangemaakt.

 

Verantwoordelijkheid

Jij, de aanvrager van de opruimmaterialen, bent verantwoordelijk voor de opschoonactie. Je bedenkt het plan en zorgt voor de werving en aansturing van de mede-opruimers.  

Mooi Schoon van ROVA leent opruimmaterialen uit. Je draagt de opruimmaterialen weer schoon en volgens afspraak over aan de Mooi Schoon begeleider van ROVA. Het opgehaalde zwerfafval neemt hij/ zij ook gratis mee.

Je zorgt er voor dat het opruimen veilig gebeurt. Wij lenen daartoe veiligheidshesjes en grijpers uit. Jij en je mede-opruimers werken binnen de geldende corona-regels.  

De gemeenten en ROVA zijn niet verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk bij schade, ongevallen of ziekten die tijdens de opschoonactie voor deelnemers of derden kunnen ontstaan.

 

Privacy beleid

Door opruimmaterialen aan te vragen via Mooi-schoon.nl geef je ons toestemming om de activiteit en je naam, adres en e-mailadres aan je gemeente door te sturen. Mooi Schoon werkt namelijk voor jouw gemeente en nog 17 andere. De geplaatste informatie en de geüploade foto’s worden eigendom van ROVA. ROVA mag deze vrij gebruiken voor inzet tegen zwerfafval.

 

Commerciële doeleinden of misbruik

ROVA hoeft aangemelde acties met een overwegend commercieel belang niet te honoreren. ROVA mag aangemelde acties van de website halen als ze kwetsend of aanstootgevend zijn.

ä