Op 18 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt elk jaar georganiseerd, sinds 2018 door de Plastic Soup Foundation. Mooi Schoon ondersteunt dit initiatief natuurlijk van harte. We geven jullie graag een aantal handige tips om te zorgen voor een schone omgeving.

  1. Ga samen met anderen opruimen. Niks is zo leuk om samen dingen te ondernemen. Zo ook zwerfafval opruimen. Ga samen met je buren, je familie of vrienden de omgeving in om zwerfafval op te ruimen. Zo houd je samen de buurt schoon en geef je ook direct het goede voorbeeld aan anderen. 
  2. Begin bij je eigen straat. Wanneer je eigen straat schoon is, blijft het vaak ook langer schoon. In een schone omgeving gooien mensen vaak minder afval zomaar op straat
  3. Combineer het met een andere activiteit. Een bekend fenomeen is tegenwoordig ploggen. Dat is een combinatie van joggen en zwerfafval opruimen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die zwerfafval opruimen tijdens het uitlaten van de hond.

 

World Cleanup Day
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. En daarnaast vooral het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

 

Voor meer informatie kijk op worldcleanupday.nl en plasticsoupfoundation.org.

 

ä