Op 18 september was het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld kwamen in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt elk jaar georganiseerd, sinds 2018 door de Plastic Soup Foundation. Mooi Schoon ondersteunt dit initiatief natuurlijk van harte.

Vraag een gratis opruimset aan.

Mooi Schoon verstrekt gratis opruimsets met een grijper, veiligheidhesje, handschoenen en een rol vuilniszakken.

Opruimset aanvragen

 

Of organiseer een opschoonactie. Team Mooi Schoon leent opruimmaterialen uit aan jouw groep en haalt na afloop het verzamelde zwerfafval op.

Opschoonactie aanmaken

 

We geven je graag een paar tips.

1. Begin bij je eigen straat. Wanneer je eigen straat schoon is, blijft het vaak ook langer schoon. In een schone omgeving gooien mensen vaak minder afval zomaar op straat.

2. Combineer het opruimen met een andere activiteit. Een bekend fenomeen is tegenwoordig ploggen. Dat is een combinatie van joggen en zwerfafval opruimen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die zwerfafval opruimen tijdens het uitlaten van de hond.

3. Ga samen met anderen opruimen en organiseer een opschoonactie. Niks is zo leuk om samen dingen te ondernemen. Zo ook zwerfafval opruimen. Ga samen met je buren, je familie of vrienden de omgeving in om zwerfafval op te ruimen. Zo houd je samen de buurt schoon en geef je ook direct het goede voorbeeld aan anderen. 

 

World Cleanup Day
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar hebben 20 miljoen vrijwilligers in 180 landen hieraan meegeholpen. Een ander doel is het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

 

Voor meer informatie kijk op worldcleanupday.nl en plasticsoupfoundation.org.

 

ä