Op 19 september 2020 is de World cleanup day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfvuil op te ruimen. De World cleanup day wordt elk jaar georganiseerd door de Plasticsoup Foundation. Wil jij in actie komen tijdens de World cleanup day? Mooi Schoon helpt jou met het ondersteunen van opruimmaterialen. Wil je alleen in actie komen? Vraag dan een opruimset aan. Wil jij gezellig met een groep een opschoonactie houden. Meld dan jouw actie aan. Aanmelden voor 9 september. 

Ik kom in actie
Leuk dat je in actie komt. Wij leveren jou graag de benodigde materialen.  Ga je alleen op pad? Vraag dan een opruimset aan. Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en een rol vuilniszakken. De opruimsets worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.  

Ga je zwerfvuil opruimen met een groep vrienden, familie en/ of bekenden dan kan dat ook. Maak dan een actie aan via de website van Mooi Schoon. Wij zorgen dan voor de materialen en halen de materialen en zwerfvuil na afloop van de actie weer op. Hieronder een kort stappenplan om een succesvolle opschoonactie te organiseren. 

Stap 1: Verzamelen vrienden, familie en bekenden om mee te helpen zwerfvuil op te ruimen.
Stap 2: Maak een actie aan door het formulier in te vullen. Belangrijk hier is het juiste aantal personen door te geven.
Stap 3: Ontvang de benodigde materialen
Stap 4: Voer de opschoonactie uit en haal zo veel mogelijk zwerfvuil op
Stap 5: De opschoonmaterialen en het zwerfvuil wordt bij jullie weer opgehaald

Geschiedenis World clean up day
De World cleanup day is de grootste wereldwijde opruimactie. In meer dan 180 landen komen mensen in actie op hun omgeving vrij van zwerfvuil te maken. Sinds 2018 wordt de World cleanup day georganiseerd door de Plastic Soup foundation. Het initiatief van de World cleanup day komt uit 2008 in Estland. Daar is de eerste grote zwerfvuilopruimactie georganiseerd. Hieraan deden ruim 50.000 Esten mee. Sindsdien is het evenement gegroeid tot de World cleanup day. Nu helpen mensen over de hele wereld mee hun omgeving schoon te maken van zwerfvuil. Voor meer informatie over de World cleanup day kun je kijken op worldcleanupday.nl of plasticsoupfoundation.org.

 

 

 

 

 

 

ä