Op 19 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfvuil op te ruimen. De World Cleanup Day wordt elk jaar georganiseerd door de Plasticsoup Foundation. ROVA Mooi Schoon ondersteunt je graag met opruimmaterialen. Mooi dat je ook in actie komt!

 

Opruimset aanvragen

Ga je alleen of met een paar mensen op pad? Vraag dan een opruimset aan met een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. De opruimsets worden verstrekt zolang de voorraad strekt.  

 

Groepsactie aanmelden

Ga je met een groep op opruimen? Maak dan een actie aan. Wij zorgen voor voldoende opruimmaterialen en halen de materialen en zwerfvuil na afloop weer op.

Stappenplan voor een succesvolle opschoonactie

Stap 1: Verzamel vrienden, familie of bekenden
Stap 2: Maak een actie aan door het formulier in te vullen. Geef het juiste aantal personen door

Stap 3: Bedenk hoe je de actie veilig houdt in verband met het coronavirus
Stap 4: Ontvang de benodigde materialen

Stap 5: Voer de opschoonactie uit en haal zo veel mogelijk zwerfvuil op
Stap 6: De opruimmaterialen en het zwerfvuil worden opgehaald

 

World Cleanup Day
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. In meer dan 180 landen komen mensen in actie op hun omgeving vrij van zwerfvuil te maken. Het initiatief komt uit Estland, in 2008 deden er 50.000 Esten mee. Sinds 2018 organiseert de Plastic Soup Foundation de dag. ROVA Mooi Schoon versterkt te campagne en voorziet inwoners van 18 Mooi Schoon gemeenten van opruimmaterialen.

 

Voor meer informatie kijk op worldcleanupday.nl en plasticsoupfoundation.org.

ä