Mooi Schoon, Mooi van ons

Wist je dat rommel op straat een doorn in het oog van velen is? De kern van een succesvolle zwerfvuilbestrijding bestaat uit een integrale aanpak. Daarom slaan gemeenten en ROVA de handen ineen ter bestrijding van zwerfvuil onder de naam Mooi Schoon. Door extra inzet van de gemeente en vrijwillige opschoonacties van inwoners, verenigingen en organisaties wordt onze buurt weer ‘Mooi Schoon’. Het motto van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon is: kom in actie!

Kom in actie

Mooi Schoon staat voor het samen opruimen van zwerfvuil, maar Mooi Schoon doet meer. Ook het voorkomen van zwerfvuil staat hoog in het vaandel. Bij Mooi Schoon staat handelen centraal. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden inwoners bewust gemaakt dat wij samen verantwoordelijk zijn voor een Mooi Schone buurt. We bereiken dat door naast ons eigen afval netjes weg te gooien, ook af en toe iets extra’s voor elkaar te doen.

Regionaal en landelijk sterk

De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne Supporter van Schoon. In samenwerking met NederlandSchoon en Gemeente Schoon komen we in actie tegen zwerfvuil. En we doen het niet alleen, in Nederland zijn duizenden bedrijven, organisaties en personen die zich zowel professioneel als vrijwillig bezig houden met de problematiek rondom zwerfvuil. Meer informatie »

Wijk- en kinderboerderijen

In Zwolle loopt een zwerfvuil-educatie pilot bij een aantal wijk- en kinderboerderijen. Wijk- en kinderboerderijen ontvangen veel (jonge) bezoekers en zijn een ideale plek om te laten zien wat je zelf kunt bijdragen aan een duurzame en schone toekomst. Een mini-milieustraat met informatiepanelen wijst bezoekers op de noodzaak van het voorkomen van zwerfvuil en het belang van afvalscheiding. Meer informatie »

De Week van Mooi Schoon

Lokale opschooninitiatieven van buurt- en sportverenigingen, milieuclubs en andere organisaties worden door de gemeente en ROVA ondersteund binnen het programma ‘Mooi Schoon’. ROVA organiseert ook jaarlijks de zwerfvuil inzamelactie de Week van Mooi Schoon. De Week van Mooi Schoon is een programma voor de basisscholen rondom het thema zwerfvuil. Inmiddels gaan er in de actieweek in het voorjaar ruim 12.000 kinderen op pad om zwerfvuil op te ruimen! 

ä