Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon gaan duizenden basisschoolleerlingen zwerfvuil opruimen. In 2021 is de Week van Mooi Schoon op dinsdag 13 & vrijdag 16 april. 141 scholen hebben zich opgegeven om dit jaar hun omgeving zwerfvuilvrij te maken. Dat is wederom een fantastisch aantal.

Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon komen de gevolgen van zwerfvuil aan bod. Voor de leerlingen van jouw school is er natuurlijk een educatie pakket. Dit is een combinatie van leren en doen. Het praktijkgedeelte bestaat uit een opruimactie. Mooi Schoon regelt de volgende materialen voor de basisscholen:

  • Afvalgrijpers
  • Handschoenen
  • Veiligheidshesjes
  • Vuilniszakken

Voor 2021 is gekozen om de Week van Mooi Schoon in 2 dagen te doen. Hierdoor is het mogelijk voor ons om de materialen tussendoor te reinigen. Dit doen wij vanwege de mogelijke maatregelen rondom het coronavirus. Bij het inschrijven geef je een voorkeursdag op. Wij doen ons best om de voorkeursdagen aan te houden.

Overzicht deelnemende scholen

 

Opruimactie

Voor de opruimactie ontvangt jouw school de benodigde materialen. De materialen mag jij de hele dag gebruiken. Hierdoor ben je vrij in het kiezen van de gewenste starttijd. Na de opruimactie worden de materialen en het zwerfvuil opgehaald.

In iedere gemeenten geeft de wethouder het startsignaal voor de Week van Mooi Schoon. Mogelijk ook op jouw school. Als dat het geval is nemen wij contact met jou op.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@mooi-schoon.nl

 

ä