Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon gaan duizenden basisschoolleerlingen zwerfafval opruimen. In 2022 vond de Week van Mooi Schoon op dinsdag 29 maart & vrijdag 1 april plaats. Ruim 150 scholen hadden zich ingeschreven met in totaal 10.000 leerlingen. Helaas gooide de sneeuwval van 31 maart en 1 april ‘roet in het eten’ en moesten we op deze dag de opruimactie afblazen.

Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon komen de gevolgen van zwerfafval aan bod. Voor de leerlingen van jouw school is er natuurlijk een educatiepakket. Dit is een combinatie van leren en doen. Het praktijkgedeelte bestaat uit een opruimactie. Mooi Schoon regelt de volgende opruimmaterialen voor de basisscholen:

  • Afvalgrijpers
  • Handschoenen
  • Veiligheidshesjes
  • Vuilniszakken
Overzicht deelnemende scholen

 

Opruimactie

Voor de opruimactie ontvangt jouw school de benodigde opruimmaterialen. De materialen mag je de hele dag gebruiken. Hierdoor ben je vrij in het kiezen van de gewenste starttijd. Na de opruimactie worden de materialen en het zwerfafval opgehaald.

In iedere gemeente geeft de wethouder het startsignaal voor de Week van Mooi Schoon. Mogelijk ook op jouw school. Als dat het geval is nemen wij contact met je op.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@mooi-schoon.nl

 

ä