Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon gaan duizenden basisschoolleerlingen zwerfafval opruimen. Dit schooljaar vindt de Week van Mooi Schoon plaats op dinsdag 6 juni & vrijdag 9 juni 2023. 

School aanmelden

Week van Mooi Schoon

Tijdens de Week van Mooi Schoon komen de gevolgen van zwerfafval aan bod. Voor de leerlingen van jouw school is er natuurlijk een educatiepakket. Dit is een combinatie van leren en doen. Het praktijkgedeelte bestaat uit een opruimactie. Mooi Schoon regelt de volgende opruimmaterialen voor de basisscholen:

  • Afvalgrijpers
  • Handschoenen
  • Veiligheidshesjes
  • Vuilniszakken

Opruimactie

Voor de opruimactie ontvangt jouw school de benodigde opruimmaterialen. Je hebt hiervoor een datum aan ons opgegeven. De materialen mag je deze hele dag gebruiken. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je die dag start. Hou je wel aan de afgesproken datum! Kort na de opruimactie worden de materialen en het zwerfafval namelijk opgehaald. De grijpers en hesjes worden in dezelfde week ook door andere scholen in jullie gemeente ingezet.

In iedere gemeente geeft de wethouder het startsignaal voor de Week van Mooi Schoon. Mogelijk ook op jouw school. Als dat het geval is nemen wij contact met je op.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar weekvanmooischoon@rova.nl

 

ä