Zwerfvuil apps

Om het zwerfvuil beter in kaart te brengen is een aantal apps op de markt. De apps zijn ontworpen voor verschillende doelen. Hieronder zijn twee apps beschreven: HelemaalGroen en Litterati

HelemaalGroen

HelemaalGroen is een Nederlandse zwerfafval app. Met deze app kan je bijhouden welke routes jij zwerfvuil vrij hebt gemaakt. Daarnaast kun je ook zien welke routes andere gebruikers van de HelemaalGroen app al hebben schoongemaakt. Wanneer een route net is opgeruimd kleurt deze groen. De groene kleur verandert na een maand na oranje en nog langer daarna naar bruin. Op deze manier kan je samen met anderen zorgen dat de omgeving schoon blijft. Het doel van de initiatiefnemer is om heel Nederland HelemaalGroen te krijgen. 

Website HelemaalGroen

Litterati

Litterati is een internationale app waarop zwerfvuil opruimers de app gebruiken om het zwerfvuil in beeld te brengen. Met behulp van de GPS in de telefoon worden de locatie aan de foto gekoppeld. De gebruiker kan vervolgens verschillende trefwoorden aan de foto koppelen door middel van de COMB methode.

COMB staat voor:

  • Category
  • Object
  • Material
  • Brand

Deze app wordt onder andere veel gebruikt door GoClean de Liemers  in Zevenaar / Duiven en door de Zwerfinator.

Website Litterati

ä